Glas in Lood

Glas in lood is een oude ambacht die nog steeds in trek is. De objecten die gemaakt worden met deze technieken zijn niet meer alleen de bekende ramen, maar ook velerlei moderne kunstwerken.
Carla Bohnert heeft naast haar schilderkunst op canvas zich toegelegd op de kunsten van het Glas in Lood. Het werken in opdracht voor onder andere Interieurbouwer Ton vd Vegt maar ook diverse andere opdrachtgevers heeft haar bekendheid gebracht in deze branche.
Restaureren van oude originele glas in lood werken is ook een aspect van opdrachten.
Ook maakt zij kunstobjecten met glas in lood technieken.

Glasdesign


Het glasdesign is eigenlijk een aparte vermelding waard. Met vervaardigde kunstobjecten en interieurobjecten van glas is een nieuwe kijk op inrichting mogelijk.
Bij Carla Bohnert zijn er objecten te vinden zoals glazen schalen, glazen designtafels en kasten, maar ook glas-sieraden.
De technieken die hierbij gebruikt worden zijn glas verlijmen, versmelten en combineren met RVS en LED-verlichting.
Sinds kort heeft zij ook een grotere glasoven aangekocht om nog meer verschillende objecten te kunnen versmelten of af te bakken. Het is voor cursisten ook mogelijk om in workshopvorm gebruik te maken van deze glasoven.

Gedenkwerken

Met de technieken van glas is het ook mogelijk om een totaal andere vorm van langblijvende objecten te vervaardigen, gedenkstenen van glas met inscripties en ingegraveerde afbeeldingen.
Zeker in combinatie met weerbestendig RVS kan dit een indrukwekkende impressie opleveren van een blijvend object.